Σκέφτομαι και γράφω κώδικα!

  • Προβολές177
  • Argyrispro
  • 2020-04-10
  • Αρχική
  • Σκέφτομαι και γράφω κώδικα!
Σκέφτομαι και γράφω κώδικα!

Αυτό είναι το πρώτο άρθρο στο ανανεωμένο site μου. Μέσα από αυτήν την στήλη λοιπόν, θα αρθρογραφώ για διάφορα θέματα.

Κατά βάση για θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό, το SEO, το internet marketing, τα social media, τα εργαλεία επιχειρηματικής νοημοσύνης αλλά και την σύγχρονη επιχειρηματικότητα. Θα αρθρογραφώ επίσης για τις εμπειρίες που έχω συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια από τον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού μέσα από διαφορετικές θέσεις.

Ο προγραμματισμός είναι σήμερα ότι πιο κοντινό υπάρχει από την μαγεία των παραμυθιών υποστηρίζει μια γνωστή φράση. Αρκετός κόσμος θεωρεί πώς η αλγοριθμική σκέψη είναι αρκετά σύνθετη και πολύπλοκη για να γίνει κατανοητή από τον περισσότερο κόσμο.

Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Η αλγοριθμική σκέψη είναι εφαρμογή της λογικής με στόχο να επιλύσεις ένα πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για τον όρο της βελτιστοποίησης βέβαια θα αναφερθούμε αποκλειστικά σε μελλοντικά άρθρα.

Θεμελιωτές της λογικής για να επανέλθουμε, υπήρξαν οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι και γι αυτό σήμερα ο ανθρώπινος πολιτισμός αναγνωρίζει την τεράστια συνεισφορά του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού.

Μέσα από τον προγραμματισμό μπορούμε να δημιουργήσουμε εντυπωσιακές εφαρμογές. Από εικονικούς κόσμους και τρισδιάστατα παιχνίδια, προγράμματα για την ιατρική μέχρι να προγραμματίσουμε ψηφιακούς εγκεφάλους για υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα όπως τα F-35 ή το αντιπυραυλικό σύστημα S-500.

Δεν θα επεκταθώ περισσότερο. Άλλωστε στόχος αυτού του άρθρου ειναι να δώσει μια γενική εικόνα για τα άρθρα που θα ακολουθήσουν.

Μείνετε συντονισμένοι!

Προσίλης Αργύρης

Μηχανικός Λογισμικού

Backend – Web Developer.

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μου

Έχετε κάποια ιδέα ή επαγγελματική πρόταση; Θα χαρώ πολύ να σας ακούσω!

Messenger

Argyris Prosilis

Τοποθεσία

Ελλάδα, Αθήνα, Ερμιονίδα, Worldwide