Οι προγραμματιστές πίσω από την βαριά βιομηχανία των οπλικών συστημάτων

  • Προβολές 508
  • Argyrispro
  • 2020-04-25
  • Αρχική
  • Οι προγραμματιστές πίσω από την βαριά βιομηχανία των οπλικών συστημάτων
Οι προγραμματιστές πίσω από την βαριά βιομηχανία των οπλικών συστημάτων

Συχνά με ρωτάνε τι δουλειά κάνω. Όταν τους απαντώ πώς είμαι προγραμματιστής εφαρμογών, η πλειοψηφία του κόσμου δεν γνωρίζει τι ακριβώς κάνει ένας software engineer.

 Αυτό είναι αρκετά λογικό να συμβαίνει διότι το επάγγελμα μας είναι αρκετά νέο.

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι επισκευάζουμε υπολογιστές και κινητά. Αυτό δυστυχώς το ακούμε αρκετά συχνά.

Ο κλάδος του προγραμματισμού λοιπόν ξεκινά από την δημιουργία μιας δυναμικής ιστοσελίδας, προχωρά στις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, συνεχίζει με την τεχνητή νοημοσύνη και φυσικά καλύπτει μέχρι και την βαριά βιομηχανία της ανάπτυξης οπλικών συστημάτων.

Φυσικά το βάθος και η διακλάδωση του τομέα - δέντρου είναι τεράστια αλλά αυτοί οι κόμβοι – σημεία όπως περιγράφηκαν δίνουν μια γενική εικόνα. Σε γενικές γραμμές χωρίς υπερβολή μπορούμε να ισχυριστούμε πώς τον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο τον χτίζουμε οι προγραμματιστές.

Η βαριά βιομηχανία των υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων όπως φυσικά και οι μυστικές υπηρεσίες, αξιοποιούν τον προγραμματισμό και τους προγραμματιστές – μηχανικούς λογισμικού για να κατασκευάσουν ισχυρά προϊόντα.

Το υπερσύγχρονο F-35 για παράδειγμα, είναι ένα «αόρατο» επιθετικό μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς το οποίο κατασκευάζει η Αμερικανική Lockheed Martin. Ο εγκέφαλος και τα επιμέρους στοιχεία του προγραμματίζονται κατά βάση σε γλώσσα προγραμματισμού C/C++.

Το ίδιο συμβαίνει στον αντίποδα και με τα αμυντικά οπλικά συστήματα όπως για παράδειγμα οι Αμερικανικοί Patriot ή οι Ρωσικοί S-500 οι οποίοι φέρουν βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, ικανούς να ανιχνεύσουν και να εξουδετερώσουν στόχους εντός της ακτίνας κάλυψης τους.

Αντίστοιχα έξυπνα όπλα κατασκευάζονται για τις  μυστικές υπηρεσίες. Τα στρατιωτικά και αστυνομικά drones τα οποία είναι επίσης της μόδας τον τελευταίο καιρό, διαθέτουν επίσης προγραμματιζόμενους εγκεφάλους. Το ίδιο συμβαίνει και με τα λογισμικά παρακολούθησης. Η λίστα είναι μακρά.

Το άρθρο αυτό όμως κάπου εδώ φτάνει στο τέλος του.

Ελπίζω οι πληροφορίες να σας φάνηκαν χρήσιμες και να διαβάσατε με ενδιαφέρον το άρθρο μου.

Προσίλης Αργύρης

Backend – Web Developer

Επικοινωνήστε μαζί μου

Έχετε κάποια ιδέα ή επαγγελματική πρόταση; Θα χαρώ πολύ να σας ακούσω!

Messenger

Argyris Prosilis

Τοποθεσία

Ελλάδα, Αθήνα, Ερμιονίδα, Worldwide