Argyris Prosilis Logo

Αξίζει να γίνω προγραμματιστής;

Δημοσιεύτηκε : 29/10/2021
Προβολές : 266
Αξίζει να γίνω προγραμματιστής;

Συχνά δέχομαι την παραπάνω ερώτηση ή την διαβάζω στα social media groups ως ερώτημα. Συνεπώς θεώρησα χρήσιμο να την κάνω άρθρο.

Η αλήθεια είναι πώς το επάγγελμα του προγραμματιστή ή software engineer είναι ένα αρκετά σύγχρονο επάγγελμα και στην Ελληνική κοινωνία μέσα από σχετικές έρευνες επιβεβαιώνουμε την σταθερή προσήλωση σε επαγγέλματα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην σημερινή αγορά εργασίας.

Το επάγγελμα του προγραμματιστή ή μηχανικού λογισμικού αποτελεί σήμερα ένα από τα καλύτερα επαγγέλματα όχι μόνο στην χώρα μας αλλά γενικότερα στον κόσμο που ζει στους ρυθμούς της τεχνολογικής επανάστασης.

Προσοχή όμως, υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά μεταξύ του αφηρημένου τίτλου απόφοιτος πληροφορικής με τον προγραμματιστή.

Είναι ένα επάγγελμα λοιπόν που συνδυάζει δημιουργικότητα, επιχειρηματικότητα, εφευρετικότητα μαζί με υψηλή ζήτηση, γρήγορη μισθολογική εξέλιξη ενώ παράλληλα διαθέτει παροχές όπως το remote work ή εργασία από απόσταση.

Οποιαδήποτε σύγχρονη ή πιο σωστά, εν ζωή γλώσσα προγραμματισμού όπως η PHP, GoLang, Javascript (React, Angular, VueJS), C#, Java, Python, C/C++ κ.α τυγχάνουν των παραπάνω.

Συνεπώς η απάντηση είναι ξεκάθαρα ΝΑΙ αξίζει.

Γιατί λοιπόν δεν γίνονται όλοι προγραμματιστές;

Για να γίνει κάποιος προγραμματιστής θα πρέπει να του αρέσει η πληροφορική, η τεχνολογία, η δουλειά γραφείου, η επίλυση προβλημάτων και οι πολλές ώρες μπροστά σε Η/Υ. Τέλος θα πρέπει να του αρέσει η αλγοριθμική σκέψη.

Τα παραπάνω όπως είναι σαφές, απωθούν αρκετούς από το να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα και αυτό όμως είναι επίσης σημαντικό, διότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και πρέπει να βρει στην ζωή του, αυτό που πραγματικά του αρέσει να κάνει ως επάγγελμα.

Διαβάστε επίσης

Ινδοί Προγραμματιστές: Φαντασιώσεις και πραγματικότητα!

Ινδοί Προγραμματιστές: Φαντασιώσεις και πραγματικότητα!

Το αφήγημα με τους Ινδούς υπέρ-Προγραμματιστές, λειτουργεί περισσότερο ως ανέκδοτο στον κλάδο μας παρά ως χειριστικό κίνητρο για καλύτερη απόδοση, όπως κάποιοι εσφαλμένα θεωρούν.

Λογισμικό: Αλήθειες που προκαλούν προβληματισμό σε πελάτες και επίδοξους επιχειρηματίες

Λογισμικό: Αλήθειες που προκαλούν προβληματισμό σε πελάτες και επίδοξους επιχειρηματίες

Η βιομηχανία του λογισμικού αποτελεί σήμερα τον ισχυρότερο κλάδο οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια απλή απόδειξη γι’αυτό, αποτελεί η λίστα με τις ισχυρότερες εταιρείες του κόσμου.

Ψάχνετε Προγραμματιστή;